Leveransvillkor

Gidmarks levererar till de flesta postorter i Örnsköldsviks kommun. Vi garanterar leverans inom 5 arbetsdagar från och med beställningen är lagd om vi inte kommit överens om annat. Skulle din leverans bli försenad hör vi av oss till dig. Vi levererar material till den adress du uppger. Vi levererar med bakåttippande lastbil.

De flesta gator och vägar i Öviks kommun har bärighetsklass BK2. Detta innebär att vi får lasta max 10 ton/lass med vår lastbil. Om ni bor efter en väg med högre bärighetsklass (BK1 eller BK4) kan vi lasta upp till 17.5 ton/lass, kontakta i så fall oss.

Här kan du hitta vilken bärighetsplats din väg har: Väg – www.trafikverket.se (klicka i rutan vid Begränsad bärighet)

Om bärighetsklassen är tillfälligt nedsatt behövs dispens för att kunna leverera. Kostnad för eventuell dispens bekostas av beställaren.

Här kan du se nedsättning av enskilda vägar: ÖrnkartaWebb – enskildavägardrifttyp (ornskoldsvik.se)

Vi behöver utrymme på leveransplatsen så att våra lastbilar kan komma fram. Markera med en käpp eller liknande var ni vill att leveransen ska ske. Om det saknas anvisning för lossningsplats lossar chauffören på lämplig plats i anslutning till adressen.

Har du andra önskemål om din leverans är du välkommen att kontakta oss.

Tänk på att minsta bredd på infarten måste vara minst 4,0 meter och en fri höjd på 4,5 meter. Var och infarten till lossningsplatsen lämplig för tung lastbil. Lastbilen kräver utrymme för att kunna manövrera. Om du inte är hemma när vi levererar accepterar du lossat material obesiktigat.

Förutsättning för leverans är att det inte får finnas undermåliga cementplattor, marksten eller liknande, då dessa kan brista, samt att underlaget skall vara anpassat för färd med tung lastbil. Om du har uppgett en specifik leveransplats skall förutsättningarna för färd med lastbil uppfyllas. Chauffören gör vid ankomst en bedömning om färd kan utföras till den önskade leveransplatsen. Om chauffören berömmer att färd ej kan genomföras beslutar chauffören enrådigt var godset, närmast den önskade platsen, kan avlastas.

Kontakta gärna oss om du är tveksam eller har ytterligare frågor.

Om du inte är hemma eller anträffbar vid ankomst godkänns leverans av material obesiktigat. Avisering och tippanvisning sker via telefon. Meddelanden som gäller ändringar i standardleveransvillkor, måste godkännas och bekräftas av oss innan varorna skickas. Är de inte bekräftats av oss, gäller standardleveransvillkor.